Ett populärt folkspel i Sverige är något Bingolotto har blivit. Det började sändas i rikstäckande direktsänd TV år 1991 och sedan dess sänds programmet en gång i veckan, året om. Efter Bingolotto har det kommit många olika varianter av bingospel. Guider för de olika spelen finner ni på denna hemsida. Återkom gärna om ni har vidare frågor eller om det är någon spelinformation som ni saknar.

Hur går Bingolotto till?


Bingolotto är ett spel som har blivit väldigt folkkärt. Kanske går det hem hos många för att det är enkelt och lättsamt? Till programmet bjuds gäster in; det blir både prat, spel och musik. Bingolotter säljs det runt om i hela landet, i lättillgängliga butiker. Det är även ett föreningsspel vilket innebär att föreningar säljer lotter varje vecka, varpå föreningen får en del av intäkterna. Det gynnar därmed många av landets unga till deras sport och fritid.

Tre delar av Bingolotten är viktigt att ha uppsikt över under programmet:

Serienumret
Lottnumret
Bingobrickorna
För de tre olika delarna så finns det vinstchanser. Dragningar görs under programmets gång för serie- och lottnumret. Bingobrickorna spelas det på live. Numren dras i TV och de prickas av allteftersom på bingobrickan. En vågrät rad ger bingo.

Hur många bingospel som det är för varje vecka varierar, ibland är det tre spel men ibland också fyra stycken. Varje spel går till på samma sätt.

Bingolotto online


Med teknikens framfart så erbjuds nu också Bingolotto digitalt. Det blir allt fler spelare som väljer denna form av spel. Genom Bingolottos hemsida kan lotterna köpas, alternativt via appen på mobiltelefonen. Ett smidigt sätt som bidrar till att ännu fler människor kan delta i folkspelet.

Hur går spelet online till?


Digitalt spelas Bingolotto precis på samma sätt som det görs på Bingolotter i pappersformat. Det går lika bra att följa TV sändningen direkt och då på samma sätt med den digitala brickan. Istället för att kryssa för numren med en penna, så klickas de dragna numren direkt på skärmen.

Om en vinst erhålls på det digitala spelet så förs vinsten över direkt på spelkontot. På det sättet så kommer aldrig en vinst att missas, vilket är en stor fördel. Görs en vinst på lotten i pappersformatet, hämtas vinsten ut i butik. Är det större vinster som är aktuella, då skickas Bingolotten in i rekommenderat brev för att få vinsten utbetald.

Bingolottos fördelar


I och med att programmet och spelet är uppskattat hos många, så finns det fördelar med det som bibehålls. Programledarna i programmet genom åren har varit välkända ansikten för svenska folket. Artisterna som bjuds in för underhållning har även de varit bekanta. På så vis blir det ett jordnära program som många får en gemenskap i.

Naturligtvis är spelet i sig något som många tycker är trevligt. Det är ett spännande spel som dessutom kan leda till olika vinster. På dagens lotter står det direkt på varje vågrät rad, vilken vinsten är. Det gör att det hela tiden går att följa vilken vinst som eventuellt närmar sig.