Att spela bingo är inget nytt, det är ett omtyckt spel som har spelats under en lång tid av många världen över. När 2000-talet rullade in och det blev en norm att ha dator med internet hemma växte sig nätbingon stor och medan det inte är ovanligt att spela bingo i en bingohall eller via tv:n, är det bingon på nätet som växer mest idag. Ofta när man spelar online bingo finns det en chatt man kan ta del av för att få den sociala delen av spelet. Där kan man sitta och skriva med andra spelare om vad man än känner för.

Det finns flera olika sorters bingo att spela på nätet. Men det finns några varianter som är vanligare än andra och som är bra att känna till om man vill ge sig ut och börja spela.

30 bolls bingo


Om man gillar den fullständiga upplevelsen av att spela bingo, men letar efter ett snabbare alternativ passar denna varianten perfekt. Här spelar man enbart med 30 nummer och på en bingobricka med 9 stycken rutor. Vinnaren är den som är först med att fylla sin bingobricka. Det spelas oftast när man tycker det är långtråkigt med längre rundor, men även för att man kan vinna fler omgångar. Den är även kallad vid sitt mycket passande smeknamn som Snabbingo.

75 bolls bingo


Om man någonsin har sett bingo spelas online är det stora chanser att det är denna varianten man har sett, eftersom det är den mest spridda av dem alla. Den fick sin första våg av popularitet via USA och har fortsatt vidare till Europa. I detta spelet har man 75 bollar och 25 rutor och vinnaren är den som först får en komplett rad oavsett om den är horisontell, vertikal eller diagonal. Dessutom är det inkluderat en tom ruta som fungerar som en joker i spelet i ens bingobricka. Tack vare att spelet är mycket populärt brukar det finnas många fina priser att få.

80 bolls bingo


Denna är nästan likadan som 75 bollar. Den stora skillnaden är just att man har fem extra bollar, men också att ens bingobricka har 16 rutor. I denna måste man även lyckas fylla det förutbestämda bingomönstret vilket oftast är i form av en komplett rad, både horisontell och vertikal, markera de fyra hörnen samt att få varje entalssiffra. Sammanfattningsvis har den fler bollar med färre rutor.

90 bolls bingo


Denna skiljer sig mest från de tidigare nämnda varianterna. På sin bingobricka behöver man 27 rutor, men skillnaden är att det finns endast 15 nummer på brickan utav de 27 rutorna. Men bara för att det finns tomma rutor betyder det ingenting. Till skillnad från 75 bolls får man inte ha sin tomma ruta som en joker, den finns inte i denna versionen. Här spelar man i rundor där den första vinner man när en horisontallinje har markerats. Den andra rundan går till den som lyckats ta två horisontallinjer och i den tredje rundan måste man fylla hela bingobrickan.